Must lind, humalane lind, lenda vabadusse ehk Early Bird

Tootja: Pühaste / Lervig
Stiil: Session IPA
Kangus: 4.9%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Pühastes pruuliti Eesti esimene nö. uue kooli hägune humalanektar, mis küll ei läinud päris nende enda näo alt välja, aga Pühaste hing ja kvaliteet kumas sealt nii või naa läbi. Viimaks jõuti sinnamaale, et pruuliti päris enda (paar päeva tagasi tuli välja Allikas, mis on veel tõsisem ja humalasem pauk) hägune humalavedelik - tõsi, küll koostöös Lervigiga -, mis ei tee ühestki otsast järelandmisi ning jätkab humalase tea tava ja tahte lainel.

Kuritegelikult mahlane ja puuviljane esmahingus. Mõtiskled karge olemussaaga najal, seliti ja laiuti männipuu all ja järad kilavate silmadega üliküpseid mangosid, mahlane viljakehalödi pudenemas üle kareda lõua. Kes teab kust patsatab vastu otsaesist vägev ananassipurakas, mis jätab sind sinna meelemärkuseta kui mõistuseta lebama. Tohutult intensiivne. Vaiguselt kleepuv närvigaasirünnak.

Vaiguselt kleepuv mass naelutab sind sinna üsnagi kindlalt oma saatust ja hukatust ootama, mis saabub hämarusekadedus ja sussis krudiseb veel viimane liivaterakene. Maitsesse kandub see kõik kenasti edasi. Humalat nagu ei olekski "väga palju", ent ometigi hüpleb see nii mänguliselt ja särisevalt maitsetundlate ja oimusagara kolmandas dimensioonis. Troopiline hurmur, mis leevendab dehüdratsioonist tingitud kaebusi ülima kergusega, samal ajal vürtsikalt (see elajas kasvab ja elab!) tagant küttes ja irvitades.

Keskmisest hooajalisest (Session IPA) humalajoogist kahtlemata intensiivsem ning mängib isegi seal päris-IPAde liivakastis, ent hoolimata sellest üsnagi "tarbijasõbralik" ja omamoodi loomingulise lähenemisega.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus