Hommikupäikese unine naeratus vaadi alt ehk Foeder Gold

Tootja: American Solera
Stiil: Sour/Wild Ale
Kangus: 5.6%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

American Solera on selline uus ja huvitav "projekt-pruulikoda", mis on oma lühikese tegutsemisaja jooksul nii mõnegi huvitava "hapujuraga" hakkama saanud. Või noh, kellele jura ja kellele meeldiv hapundus. Varasemalt olen juba mekkinud nende kõige kõrgemini hinnatud Foeder Ceriset. Mainitud õlu oli kahtlemata delikaatsem kui tajukihte oli rohkem kui Foeder Goldi puhul, ent millegi vapustavaga see õlu sind siiski üllatab.

Päikesekollasesse hägusesse vaikellu peituvad hapukoorene aprikoos ja mango, kerge vanillise ja muskaatpähklise särtsakusega. Joodikpüks hõrgu sõnnikuse narratiiviga ja higise käimavahega. Muskus. Loodame, et siin ei peitu ühte suurt mahlast junni. Higine, kusine ja pasane - kõik rõõmsad elemendid on sel vikerkaarel esindatud. Parkinud puit ja tannine vürtsikus. Valge viinamarja koorealuse mõrkjus. Vahest ka pohmakas sõstrapõõsa all. Tagasihoidlikust see aroom kahtlemata ei sümboliseeri.

Järgmine peatus on maitse. Palun tõmmata kõhud sisse ja väljuda marjadena. Kindlasti on eelistatud valikuna karusmarjaks olemine, aga keegi ei pane pahaks, kui sa tunned ennast väikse tigeda sõstra või krimpsus viinamarjana. Kiirusta, sest vaguni tagumisest otsast suruvad peale šarmantsed väliskülalised, kelle seast leiame joviaalse banaani, natukene loppis ja mädanenud mango ning meeltesegaduses skisofreenilise kindral-ananassi. Kas sul oli hommikul ikka meeles kõht korralikult putru täis lahmida, et ikka jaksaks edasi minna ja ei tekiks mõtteid allaandmisest? No vot, enda viga oli, et sõid, sest nüüd saad veel suure kausitäie kaera- ja nisuhelbe putru lisaks, nii et vahutab. Pikalt veel kõditab järelmaitses. Ägised. Nagu see happelisus ja vürtsiringid, mis saadavad su tajusid veel mõnda aega. Ja nüpeldavad magu. Ära ahnitse!

Tegelikult on tegemist üllatavalt värskendava ja mahlase hapuõllega, millest leiab kõike, mida üks selline elajas endas peitma peaks. Tükikene hapukoore- või kreemikooki siia kõrvale paha ei teeks.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus