Vanaema moosikeldri deemon ehk Naked Kiss

Tootja: Nøgne Ø / Kissmeyer
Stiil: Imperial Porter
Kangus: 11.5%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Umbes nagu varajases lapsepõlves ähvardati sind sellega, et kui sa nüüd hea laps ei ole ja oma õrnalt kiletunud klimbisuppi lõpuni ei söö ning oma koerustega ei lõpeta, siis tuleb metsast kuri onu, paneb sind kotti ja viib sind sügavasse metsapimedusse, kus sa enam ei näe kunagi päevavalgust. Ja samamoodi on õllehedonismiga: vahel tulevad õlled, mis tõmbavad sulle lihtsalt koti üle kõrvade ning jätavad sind sügavasse pimedusse. Meeldivasse pimedusse. Valgustavasse pimedusse. Tegelikult polnud mu lapsepõlv nii raske ega ka praegune teekond õllesõbrana, ent vahel satuvad teele sellised õlled, mis panevad sind kahtlema maailma terviklikkuses ja vaimses heaolukorras. Nøgne Ø ja Kissmeyer ühispruul on just midagi sellist, mis paneb mõtlema ja tundma.

Mädapunamust gangreenist puretud keldrikakand noogutab ja tõstab oma pea kohale võidupärja. Sünkjas ja valgus neeldub. Täielikult.

Läbi ja lõhki sõstar. Ema oli sõstar ja ise oli sõstrapoeg. Vanaisa lellepoeg oli kuuldavasti aroonia ja õde põldmari, kuid terve perekond on läbi ja lõhki nii sõstrane, et anna olla. Lillavereline õukondlik nauding. Värskelt aurutatud mustsõstra mahl, kuhu on hästi natukene lisatud ka arooniamahla. Raskelt lagritsane ja vanilline kleepuvmagus teravus. Kopsud ja kõri tarduvad.

Sa susisev röstipeletis. Väga parkinud ja söestunud morni ilmega linnasevillem. Kergelt kohvine ja piimašokolaadine järeleheitlik meelelaad, mis resoneerub üsna ilmsena näiva sõstrapoja sõstraga. See kallistus on nii soe ja marjane. Üsna hellitavalt hoiab oma esijäsemeid su filigraansel kõrisambal. Seal kus kohtuvad rösti-röstine areaal ja rõskelt marjane hapukus ning kergelt magusaunne heituva nektarilinnu teed, juhtuvad imelised asjad. Palju vastuolu, kuid ka palju erinevaid ja liigutavaid naudingusfääre. Sama palju kui erinevaid maitsemeeli. Tuhandeid. Miljoneid. Miljardeid. Linnutee.

Kõrvale sobib siis ütlemata hästi värske isetehtud koorejäätis koos marjade ja magusamapoolsete puuviljadega.

comments powered by Disqus