Burbooniingli puudutus ehk George! Barrel Aged Bourbon

Tootja: Mikkeller
Stiil: Imperial Stout
Kangus: 12.12%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Varajases nooruses rääkis ema väikesele Georgile, üpriski vallatu ja rammusa elu peal üles kasvanud käharpäisele hurmurile nagu ta siis oli, et ta on väga eriline ja kohe palju-palju parem ning osavam kui teised temaealised. George loomulikult uskus oma jehoovatunnistajast tihedast tipsutajast ema ning pidas ennast alati paremaks. Eks ta oli ka siis parem, sest ega keegi temaga tüli ei julgenud norida. Ja rääkimata sõbrustamisest. Georgi pilk oli kuri, kuid mitte tühi. Ja siis, kui meie väike George arvas, et ta leiagi endale kunagi ühtegi sõprade, komistas ta hämaras alleesopis kõige mesimagusama ja salakavalama natuuriga burbooni otsa. Armastus esimesest silmapilgust nagu nad ütlevad. Nii nad veedavad oma päevi ja öid. Kõik hetked koos. Nii koos, et Georgi armastusest burbooni vastu ei näe kusagilt lõppu tulemas.

Tehnilistest aspektidest rääkides, siis see igatmoodi vapustav TOP50 (nii imperial stout kui samuti üldises edetabelis) õlu õhetab aupaklikkusest juba esimestel sammudel, kui see siidja ja peaaegu ühtesulanduva mediteeriva kergusega klaasi sulandub. Klaasis vahib häbelikul pilgul punakaspruunikas portveinilik koleelajas, mis sinuga kohanedes hakkab vaikselt edvistama ning lõppeks on palgel hoopistükkis lai naerunägu. Ära karda, söön sind alles hommikusöögiks! Seni mängime.

Lõhnas lööb jonnaka eeslina näkku intensiivne ulmelu kuivatatud virsikutest ja ploomidest, naftaliini ja kookospiima tõeline hõrkus. Puidune-suitsune karusell, prussakasuurused rosinad ja värskelt roogitud ahvenad. Ja kas ma mainisin ka maniakaal-depressiivset burboonisunnikut, mis virutab jalaga ning jätab sind valutava kõhuga vastkerkinud lumehange oma lõppu ootama. Terav ja vürtsine, isegi kergelt soe ja köitva alkoholiaroomiga.

Vaata, maitsega on nüüd nii, et lood on üpriski keerulised. Nii keerulised, et see on lausa meeldiv ja ei tahaks selllest kõigest enam kunagi lahti lasta. Kreegi-rosinaliköör, kuhu on täitsa poolkogemata ära eksinud mõned vanillikaunad kui iirisekommid. Kama! Mul ei ole kama, aga maitses on kama. Ja need pähklid. Piimašokolaadi-kesköödisko. Mustsõstratäpp. Rõhuv röstine ja alkoholine mõrkjus. Hingus. Väga soe. Naerusuine nägu on täis vaprust. Muigan ja noogutan.

Juhul kui androidid näevad unenägusid, siis mina näen peekonisse mähitud jalapenosid koos fetajuustuga.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus