Viska kuud kiviga ja karda ebajumalate raevu ehk Tempus Project - Deimos

Tootja: Beavertown / Oskar Blues Brewery
Stiil: Weizenbock
Kangus: 8.4%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Deimos ja tema kaksikvend Phobos on oma mütoloogises õuduses kui terroris siinses maises elus hoopis Beavertowni nimelisele Briti pruulikojale uueks verstapostiks. Koos jänkide sangarliku Oskar Blues Breweryiga on kahasse pruulitud üsna klassikalises headuses ja lihtsuses weizenbock, mis on pandud kahte erinevasse vaati pikemaks ajaks seisma.

Esimene vend leidis oma tee Oloroso šerri vaati, kus see raudse meelekindlusega ligi 8 kuud istus ja mõtiskles oma tulevase elu üle.

Seda trullakat vahutarretist võibki iseenese headuses vaatlema jääda - võdiseb ja kerkib nagu legendaarne weizenbocki traksipüksidega vuntsikene ei kunagi varem. Tihe ja beežikas nagu hukatuslik kõrbetorm. Tume nagu põhjala taevas.

Ninna tõuseb küllaltki röstine ja kõrbenud rukkileiva kooriku lõhn. Taustal on üpris standardne karamelliseeritud banaanide kergelt magusapoolne leek. Natukene midagi marjast (mustsõstrad ja arooniad) ja puidust ka, ent see on pigem kauge unistus. Soojenedes saavad kergelt higised ja suhkrused rosinad oma auväärse positsiooni tagasi.

Ohsamumeie kirbus. Šerrist on siin asi ikka väga kaugel. Tõrvapapp ja põlenud plastmass. Pigem selline odav puuviljavein, kuhu on piiritus juurde lisatud koos pohlade ja maasikatega. Tohutul hulgal datleid ja rosinaid. Püreestatud banaanid koos vahukoorega. Röstitud pähklid koos tumeda šokolaadiga. Oliiviõlis pruunistatud seedermänni seemned koos karamelli ja avakaadokreemiga.

Kahtlemata pole see halb õlu, ja lausa vastupidi, kuid ma arvan, et midagi tõelist siin sünniks, peaks see veel vähemalt paar aastakest seisma. Hetkel on selline väga erinevate ja vastanduvate maitsete pillerkaar, mis jätab viimase lonksu järel õlgu kehitama. Kehakene on samuti selline ahtakene ning kaob pea märkamatult sügisöösse.

Soolased küpsised koos kirsijogurtiga. Oleme lihtsalt koos. Koos. Kahekesi.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus