Vanilliõis, kuum kakao ja saatusetahe ehk Sippin' Into Darkness

Tootja: Lervig Aktiebryggeri / Hoppin' Frog Brewery
Stiil: Imperial Stout
Kangus: 12.0%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Esiteks, mida neetumat peaks tähendama chocolate martini imperial stout? Stiilinimetused lähevad tänapäeval kuidagi üle käte. Õnneks suutsin leida Ameerika poolse pruulmeistri kommentaari selle kohta, et mida nad siis lõppeks kokku on keetnud.

Inspired by the super-tasty chocolate martini cocktail, we added lots of chocolate and just a little vanilla, which together create the base for a great chocolate martini flavor. Then, we added a little milk sugar for an appropriate, creamy taste, to round out all the flavors from our infamous cocktail. We used tons of great ingredients, including an over-abundance of the finest cocoa nibs from Ecuador for an amazing flavor.

Tegemist on Norra ühe kuulsaima pruulikoja Lervigi ja mitte vähemtuntud Ameerika (Ohio) pooljumalate staatuses Hoppin' Frog Brewery koostööõluga. Minu jaoks on mõlemad (esimese puhul siis Big Money Ass Stout, ja teise puhul D.O.R.I.S. The Destoyer) suutnud tõestada, et pehmete poistega siin tegu ei ole.

Alguses ei saa vedama, lõpuks ei saa pidama - seda võiks öelda vahu kohta. Vahtu tekivad kohati ebamäärased tumedamad saarekesed. Uh ja ah, ninna tungib sedavõrd tugev kookose ja kakao retoorika, et võta lausa kärbsepiits ja löö endale kolm korda vastu otsaesist ning seisa viis minutit pea peal, et mõelda senise õlleelu üle järgi. Kummastav marjasus. Rummis leotatud rosinad ja iirisekommid. Kirsikompott ja mädanenud aprikoosid. Õrnalt manitsev vanilje.

Piimjas ja suhkrune mass, mis õhuga kokkupuutel lihtsalt kuivab su huulte külge: hea märk. Piimašokolaadi hullus koos karamelliseeritud pähklite ja kohviubadega. Kõrist voolab alla voonakeste vaikimine. Sametine ja armutu.

Ülemeelikult pimestav ning kelmikas õlu. Seda kangust on alles siis tunda, kui viimnegi piisk on kurgust all raputatud. Lihtsalt annan alla ja oigan õndsuse agoonias.

Koorene vaniljejäätis koos mandlilaastude, šokolaadiküpsisepuru ja mündiga - maiasmokkade lemmik.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus