Kui näed eskimot, siis karju "JÄÄKARU" ehk Council Béatitude Mango Tart Saison

Tootja: Council Brewing Company
Stiil: Saison
Kangus: 4.5%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

See õlu on täpselt nii palju saison, kui mina olen karsklane ja paavst. Vähemalt mul endal ei õnnestunud siit mitte kui pisematki saisonile omapärast nüanssi leida. Tootjainfo põhjal on tegemist metsikute pärmidega - lausa kolme tüvega: saccharomyces, brettanomyces ja lactobacillus - pruulitu õllega, kuhu on juurde lisatud ohtralt värskeid mangosid. Ja kes meist ei armastaks mõnusalt mahlaseid ja küpseid mangosid?

Kui see stiilikaugus välja jätta, siis on tegemist siiski vägagi huvitava hapuõllega. Kahtlemata pole oma hinda väärt, kuid siiski on väga hea. Lähipäevil üritan ette võtta ka sama Béatitude seeria passioonivilja ja vaarika versioonid. Vaatame, kuidas nondega läheb.

Reisime tagasi aega, kui taevas oli veel nii-nii sinine ja pilvitu, päike kõrvetas su talvest kahvatanud nahka ning kerge tuulekene paitas lõõgastunud meelekest. Kõrvale loomulikult vitamiinirikas puuviljakokteil mangodega. Väga palju mangosid. Hästi natukene greipi kui sidrunit ka. Ja törtusekene piima. Õigemini törtsukene kõike. Peale mangode.

Laktoosisuhkrune ja tohutult puuviljane. Loomulikult mangod. Ja siis veel mangosid. Kergelt happeline, ent mitte üldsegi kiretu. Vääääääga pikas lõppmaitses ja aistingutes annab võib-olla hästi natukene tunda saisonilik nüanss. Kargelt vürtsine ja kurgus krudisev segadus. Ja siis tuleb veel korvitäis mangosid.

See on see õlu, kuhu on hea Maxima meekooki kõrvale süüa.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus