Ühel hommikul kui Must Päike tõusis ja viis Neitsi-Maarja nägemise ehk Ravnodenstvie

Tootja: Lehe Pruulikoda / Vasileostrovskaya Brewery
Stiil: Imperial Stout
Kangus: 11.0%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Lehe oli minujaoks alguses selline pruulikoda, mille õlled mulle kohe üldse ei meeldinud. Kuidagi liiga tavalised ja maitsenüansitud. Ja üldse jäi mulje, et nende juures meisterdatud mustlaste pruulid kukkusid seal isegi paremini välja, kui nende enda omad. Vahepeal on samas aeg edasi läinud ning pean tõdema, et šnautserid pole niisama leiba luusse ja liha kõhtu ajanud, vaid tublisti tootearendusega tegelenud ning üksjagu eksisteerivaid retsepte tuuninud, kuid ka samal ajal üpriski paljude uute asjadega välja tulnud. Ütleksin lausa, et nad on viimasel ajal üsna jõulisele eksperimenteerimise suunale kaldunud. Areng on olnud muljetavaldav.

Idanaabritest Vasileostrovskaya pruulikojaga kahasse voolitud Ravnodenstvie on midagi sõbralikku, vennalikku, altruistlikku, spirituaalset, armast, taevalikku: maitsemeeli nõretama ja ohkama panev viimsepäevarüübe. Ühel hetkel nii-nii kompleksne, ent teisel hetkel sedajagu lihtsameelne ja lustakas nagu kindrali peni.

Tihe ja sünge, mõneti hukatusliku tonaalsusega tumepruunjas mullivall, mis üsnagi jonnakalt võitleb enda aatelikkuse eest ja annab alles soojema temperatuuri juures alla. Sünkjasmust otsekui tulekeelte tahmasest mõtiskelust neelatud rehielamu laealune.

Ninna tungib paranormaalne vanilje-rosina-kakao-karamelli veniv supilaadne karamellisupi-mollusk. Šokolaadisus on lihtsalt kõik. Kuskil kaugemal roomab kakaolt noaobaduse saanud jõhvika-kamatahvel. Vahukoor mõtiskleb sinu vaimse tervikluse üle.

Maitse on mõnevõrra askeetlikum, kuid alastust ära siit ootama küll jää. Steroididel röstisus segatuna rosina-vaniljejäätise ja rõskelt rammusa kakao-šokolaadi terava ja komplekse mõrkjuse kui intensiivsusega. Kõik on teisalt niivõrd tasakaalus, et toob sulle sedavõrd kergemeelsusega märkamatu joovastuse. Kas see sulle meeldib või mitte. Ahjaa, võta üks lõuatäis mustikaid ka!

Arvestades hinna ja kvaliteedi suhet, siis noh, ilmselt on hetkel tegemist parima Eesti õllega... millega oma hedonismi kütta või siis kangusest tingituna meeli ja vajadusi purustada.

Maiasmokkade eri ehk kui keegi viitsib, siis paluksin ühe ploomi-kardemonikeeksi koos rummis leotatud rosinatega siia kõrvale.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus