Suvi millal sina tuled ja ulatad mulle oma liivase käe ehk Sourrento

Tootja: The Bruery
Stiil: Sour Ale
Kangus: 6.1%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Kui ma just eile mekkisin siin oma ühe suure lemmiku Wicked Weedi uut õlut, siis täna liigun hoopistükkis idarannikult läänerannikule, ja avan ühe oma teise suure lemmiku The Bruery värskendatud retseptiga õlle Sourrento. Nimi on kurjakuulutav. Isegi väga. Väga hapu. Väga piinarikas!

Selleaastane versioon on mõneti lahjem ning 7.7% asemel leiame pudelist kõigest 6.1% suviselt värskendav kokteili. Justkui nimi viitab ning hiljem ka pudeli enda sisu reedab, siis on need hullumeelsed tüübid üritanud luua omamoodi ülistusoodi limoncellole. Palavad ja higised ööd suvises rivieras, kergete vallatlevate merelt siunavate tuuleiilide, kuldse liiva ja külma limoncelloga - tahaks seda aega tagasi.

Klaasi manab ennast päikesekuldne vedelik, kuhu moodustub mõõdukas pea koos keskmise suurusega mullidega. Karboga on lood üsna nadid ja peale mõnda aega seismist ongi klaasis üsna limoncellole sarnanev vedelik.

Ninas. Mis ninas? Sürreaalne sidruni- ja laimikoore ekstrakt, mis on liiga hea ja intensiivne, et olla tõsi. Mehed, ärge tehke nalja. Siin on tööõnnetus nimega metsmaasikad ja -vaarikad. Ja murakad ka. Suhteliselt pohhuistlik vanilje hõljub ka kuskil tagataustal. Nii ikka ei saa - ootasin palju lihtsamat lõhnabuketti ning nüüd pean selle värskendava raskuse all ägama.

Härra Pruulmeister, oleme me kindlad, et me seda õlut kogemata ehtsa limoncelloga ei lahjendanud? Tsitruselised märatsevad ja laaberdav omajagu maitseski. Lõhnas oli see kõik kuidagi orgaanilisem, maitses pigem selline keemiline mikstuur koos sahhariiniga. Hoolimata sellest on siiski tegemist väga hea mikstuuriga. Ja vanilje. Maitsemeeli paitab see utoopiline kogus vaniljet, mis heliseb veel pikka aega tagantjärgi kurgus.

Kergelt happeline. Kõhtu jääb mälestus, et ega see nauding ilmaasjata ei olnud.

Ogar õlu. Suvise kokteilipeo šarmantne lõunamaine südametevallutaja.

Maiasmokk nagu ma olen, siis siia kõrvale võtaks ühe eriti rammusa tüki mudakooki. Võib-olla isegi teise, mille kataks rohke vahukoore ja kirssidega.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus