Tiirase metshaldja rinnapiimanektar ehk Westbrook Bourbon Barrel-Aged Oud Bruin

Tootja: Westbrook Brewing
Stiil: Flanders Oud Bruin
Kangus: 8.0%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Burboonivaat ja oud bruin, palun jah - see õlu ja kombinatsioon üldises pildis ei pidanud ennast pikemalt paluma, et ma temaga lähemalt tutvust sobitaksin. Burboonivaadis ajatatud Flandria punaseid olen viimasel ajal omajagu degusteerinud. Pruunid on nagu nad on ehk ma ootasin mõnevõrra tagasihoidlikumat, ent hästi kerge vimkaga hapukat õlut. Võib-olla ka midagi mõnevõrra äädikasemat kui tavaline õlu... võib-olla midagi marjasemat ja magusamat kui tavaline õlu, ja võib-olla... midagi vähem tiirasemat. Tiirane õlu, kärbsed sind võtku!

Õlleporiseja imikärsa elik hapukoera nina täidab tugev kreemine-pähkline-apelsinine-soolakas burboonivaadi ilusära ja lummuse pahvakas, kui ka suitsune-vürtsine uimastav roseepipra võrgutav kammitsus. Soolane, hapu, magus ja vürtsine - kõik üheskoos: kes küll sellise lollusega hakkama sai?! Palsamiäädikas või metshaldjas? Peale jääb üsna kindlalt esimene. Kui poleks seda nektarit niivõrd vähe, siis leiaks ta koha kas salatisse või lihamarinaadi.

Piimjas (piimhappebakter, jälle lasid sa püksi ja haised!) ja siidjas, magushapude üleküpsenud kirsside ja pruuni suhkru vastanduv läägus-hapusus. Tikrimoos mee ja burbooniga. Kirsikompotivedelik koos vahukoorega. Burbooniga läbi imbunud tammepuit on oma tööd hästi teinud. Väga tugevad tanniinid ja lõppmaitses kuvab parasjagu alkoholi läbi. Kergelt röstine ja keskmise kehaga ning kange alkoholi kooslus on viinud selle viimasegi karboniseerituse.

Midagi metsikut elab siin pudelis. Vabandust, et ma teid ära jõin. Palun üks marjade ja pähklitega brie siia kõrvale.

Aitäh ja palun veel! Nõrganärvilistele ei soovita.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus