Moorapeade kokkutulek ehk Founders Imperial Stout

Tootja: Founders Brewing Company
Stiil: Imperial Stout
Kangus: 10.5%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Parem vaenlane pudelis kui õuel, eksole? Umbes nagu keegi oleks sind masuudiga üle valanud ja üritab sind kannatamatult põlema läita, et sa kunagi ära ei kustuks. Läidab su keha kui mõistuse. Põgeneda on ilmvõimatu - kleepunud tomp nagu sa oled -, sest jalg rindmikul seda ei luba. Hingata on raske, sest masuuti tuleb juurde ja juurde ning täidab su süsteemse korrapära musta ja kleepuva massiga.

Rõske ja raske, lõhnas kõrgub raskelt lagritsane ja röstine eeterlik kooslus koos portveiniliku gomorroga. Ülevõlli röstisus, mis on kergelt hapukas ja terav, pannes õhku ahmima. Nii pigine ja nõgine nagu kaevanduse minevikutunnelitesse kinni jäänud varjutu ja neetud kaevuriskelett. Melassi ja roosuhkru ilane hingus - lahja poisikene meil siin kindlasti ei ole.

Veniv nagu masuut. Novot ei valetanud. Huuli kokkuliimiv tume ja veniv šokolaadine ollus, mis võis oma eelmises elus ilmselt üks eriti rammus ning rosinate kui ploomidega kaetud šokolaadikoogi tükk olla. Tuli tagasi sind kummitama oma kaloritest pakatava raskuse ja haudaviiva rasvapolstri õelusena. Palun mulle siis üks tükikene yuzu-toorjuustukooki koos eriti rammusa koorejäätisega. Lakun sõrmi ja huuli ning mõmisen rammusast rammestusest.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus