Ketsereid ei tasu alati tuleriidal põleda ehk Ketser (ise oled)

Tootja: Tanker
Stiil: Flanders Red Ale
Kangus: 7.0%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Kas sa oled piisavalt ketser, et juua Ketserit? - küsimus, mida ma küsin endalt viimasel ajal alati kui ma joon Ketserit. Peale paarikuust sisemist dialoogi olen ma jõudnud arusaamale, et olen ikka küll! Arvestades, et minu maniakaalsuseni kalduv hapuarmastus sai just alguse Flandria punastest, siis ikka eriti ketser kuubis. Ainult Petseris pidi elama veel hullem ketser.

Kellel oli võimalus Ketserit proovida kevadisel TCBW festivalil, siis peaks ilmselt arvestama asjaoluga, et tegemist on põhimõtteliselt kahe erineva õllega. Pärmikultuur, mis oli siis ja mis on nüüd, on umbes nagu jenkemipilves jõehobu ja palderjanikiimas marslane. Mõned võiks küll öelda, et mis punane ta nüüd on, kui ta pole traditsiooniliselt vähemalt 12 kuni 18 kuud tammevaatides või foederites aega oodanud. Tanniine pole, küll aga on olema omane hapujõhkrus - tõsi, korralik tamm paha ei teeks.

10 põhjust miks mitte Ketserit põletada tuleriidal, vaid armastada ja talle pai teha:

  • kui sulle meeldivad punased marjad nagu sõstrad ja jõhvikad
  • kui sulle pole palsamiäädikas võõras ning meeldib seda ohtralt kasutada on toidu rikastamiseks
  • kui sulle meeldib juua hapet tšempionite hommikusöögi asemel
  • kui sulle meeldib juua pärmi kellaviietee asemel
  • kui sulle meeldivad hapukapsad
  • kui sulle meeldivad köömned
  • kui sulle meeldivad kergelt mädanema läinud ploomid
  • kui sa ei löö risti ette rosina-piimakissellile
  • kui sulle meeldivad marslased ja jõehobud

Marjane, keskmiselt happeline ja jõehobuhigine ekstaas, mis pakub igakordselt uusi maitsevarjundeid. Tankerile ainult soovituseks, et järgmisel korral võiks panna selle tagurliku eluka ka suuremasse, 0.75L pudelisse, et nautimisruumi kui karakteristabiilsust rohkem oleks. Ja eriti luksus oleks, kui ta saaks veel pooleks aastaks burboonivaati munema panna.

Söögist rääkides, siis siia kõrvale sobivad väga hästi pikemalt laagerdunud juustud ja vinnutatud veiseliha. Ketseris endas sobiks marineerida koos tüümianiga lambaliha, sest pole domineerivat puidust ega tanniinist elementi.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus