Kes varastas mu leivasupist rosinad ja andis need paganatele ehk Taara Avita! 2016

Tootja: Põhjala
Stiil: Imperial Stout
Kangus: 10.8%
Vaata lähemalt: Untappd / Ratebeer

Hoolimata oma paganlikust tendentsist on seesamune rummivaadileotis leidnud endas palju budistlikuma ja tasakaalukama nüanssi. Jah, täpselt, läbivaks märksõnaks on siin kindlasti tasakaal. Mulle meeldis väga möödunud aasta Taara Avita!. Algsest rummi-puskari-alkoholi läbust vormus välja tohutult kena õlu, mida ma veel mõnedki kuud hiljem nagu nektarinäljas tiivuline vaadi all kaanisin. Ilus kogemus.

Tumepruun ja läbipaistmatu, kõhe ja armutu meretuul mis sind upakile lükkab. Mõnus ja sametine haisting. Kerge šokolaad ja roosuhkur. Kergelt mesine. Vastu keelt plaksatab terav ja toores kakaouba, õlale patsutavad vanilje koos rosinatega ning kergelt kumav kaneeline nüanss. Äraütlemata õhukene ja kerge. Alkoholighingus ei põleta hinge. Järelmaitses mängib edasi kerge mõrkjus - parkinud tammevaadi naeratus ja tuhaks põlenud laeva kaikuv kirbus.

Väga hea õlu, aga igatsen seda möödunud aasta robustset rummilajatust. Võib-olla liiga lihtne ja kergesti joodav.

Kuna maius maiusele liiga ei tee, siis kuluks siia kõrvale üks eriti rammus kakaobiskviit marjadega. Ja võib-olla isegi üks rosina-leivasupp - kes teab.

Eelnevad postitused:

comments powered by Disqus